Alles over het prachtige eiland Kreta op één overzichtelijke site!

Over Kreta...
Voorpagina
Boeken over Kreta
Duiken op Kreta
> Eten & drinken
Handige informatie
Huis kopen?
Kreta in cijfers
Plaatsen op Kreta
Trouwen op Kreta
Uitgaan op Kreta
Vervoer op Kreta
Wat te zien op Kreta?
Weer & klimaat
Winkelen op Kreta
...meer Kreta

Op vakantie naar Kreta?
Accommodaties
Autoverhuurtips
Kreta vakanties
Lastminute reizen
Speciale vakanties
Vakantie aanbiedingen
Villa's
Vliegen naar Kreta

...meer vakantie op Kreta

Reiservaringen en foto's
Foto's van Kreta
Kreta reisverhalen
Kreta forum

Startpagina.nl
Kreta
Kreta-accommodaties
Kreta-vakantie

Over deze site
Cookiebeleid Site info
E-mail

Drinken op Kreta
Op Kreta zijn vrijwel alle bekende internationale dranken te verkrijgen. Het prijsnivo voor sterke alcoholische dranken is gemiddeld gelijk aan Nederland, in de toeristische gebieden liggen de prijzen net als bij ons wat hoger, vooral in populaire discotheken. Een flesje Heineken is vrijwel overal te krijgen, maar probeer vooral ook eens de lokale bieren Fix of Mythos, die net als Heineken in halve liter flessen verkocht worden. Voor de liefhebbers zijn ook Engelse bieren redelijk te verkrijgen in toeristengebieden.

Lokale drankjes
Probeer eens een van de heerlijke Griekse wijnen of de lokale sterke drank raki (tsikoudia). De laatste wordt door de Grieken meestal 's morgens bij de koffie gedronken. Bij Grieken is frappé erg populair: een ijskoffie die de hele dag door gedronken wordt.

Mineraalwater
Het leidingwater is helemaal veilig om te drinken, maar de meeste lokale mensen en toeristen geven de voorkeur aan mineraalwater vanwege de smaak.

Eten op Kreta
Veel Nederlanders maken de fout om op Nederlandse tijden al een restaurant op te zoeken op Kreta. De meeste restaurants gaan niet voor 18 of 19 uur open, echt druk wordt het meestal pas na 22 uur 's avonds. Het is in heel Griekenland, dus ook op Kreta, niet ongebruikelijk om pas na middernacht een restaurant op te zoeken. Het beste en goedkoopste eten vind je vaak buiten de vakantieoorden, waar de kwaliteit belangrijker is dan het prachtige uitzicht over de boulevard. Traditioneel eten doe je in een taverna, die vaak wat eenvoudiger en goedkoper is dan een restaurant.

Olijfolie
Een onmisbaar ingredient in de Griekse keuken is olijfolie. De olijfgaarden van Kreta behoren tot de beste in de wereld. Probeer vanuit Kreta een goede olijfolie mee te nemen naar huis en je wilt niet anders meer.

Vis
Op Kreta wordt net als overal in Griekenland best veel vis geconsumeerd. Dat betekent echter niet dat alle vis ook daadwerkelijk vers is.Veel vissoorten komen niet voor in de wateren rondom Kreta en worden door toeristen wel graag gegeten. Deze vissen zoals zalm en tong worden geïmporteerd en meestal diepgevroren aangeleverd aan de restaurants.

Wist je dat?
De hogere levensverwachting van Kretenzers wordt vooral toegeschreven aan het veelvuldig consumeren van lokale olijfolie. Het aantal hart- en vaatziekten ligt daardoor op Kreta een stuk lager dan in de rest van Europa.

Kreta bezienswaardigheden
Op Kreta is enorm veel te zien en te doen. Wie een reisgids over Kreta aanschaft zal overstelpt worden met het aanbod van interessante Kreta excursies en bezienswaardigheden.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft een top tien samengesteld van de leukste en mooiste bezienswaardigheden van Kreta:
1. Knossos
2. Samaria Kloof
3. Spinalonga
4. Archeologisch Museum Heraklion
5. Vai
6. Lassithi Hoogvlakte
7. Frangokastello
8. Starbeach
9. Arkadi-klooster
10. Chania

Bekijk de uitgebreide informatie op
Kreta bezienswaardigheden top 10

[sponsor]

De reissite Landenportal geeft informatie over een groot aantal bestemmingen wereldwijd.
Bekijk de Kreta-informatie

 

[sponsor]

Kreta.startpagina.nl bestaat sinds 1999 en is sindsdien de best bezochte portal (startpagina) over Kreta.
 


Handige Kreta links

Alles over Chersonissos
Alles over Kreta
Alles over Malia
Alles over Rethymnon
beste reistijd Kreta zonvakantie
Kreta weer & klimaat
Kreta-vakantie.nl
Kreta voor beginners
Op vakantie naar Chersonissos
...meer Kreta

Op vakantie naar Kreta?

betrouwbaar & voordelig auto huren
last minute vakanties naar Kreta
zomerzon op Kreta
... meer vakanties naar Kreta

 

© Kretapagina.nl