Alles over het prachtige eiland Kreta op één overzichtelijke site!

Over Kreta...
Voorpagina
Boeken over Kreta
Duiken op Kreta
Eten & drinken
Handige informatie
Huis kopen?
Kreta in cijfers
Plaatsen op Kreta
Trouwen op Kreta
Uitgaan op Kreta
> Vervoer op Kreta
Wat te zien op Kreta?
Weer & klimaat
Winkelen op Kreta
...meer Kreta

Op vakantie naar Kreta?
Accommodaties
Autoverhuurtips
Kreta vakanties
Lastminute reizen
Speciale vakanties
Vakantie aanbiedingen
Villa's
Vliegen naar Kreta

...meer vakantie op Kreta

Reiservaringen en foto's
Foto's van Kreta
Kreta reisverhalen
Kreta forum

Startpagina.nl
Kreta
Kreta-accommodaties
Kreta-vakantie

Over deze site
Cookiebeleid Site info
E-mail

Vervoer naar Kreta - per vliegtuig
De enige manier om snel en redelijk goedkoop naar Kreta te reizen is per vliegtuig. De goedkoopste manier is via chartermaatschappijen, maar die vliegen gedurende het winterseizoen niet op Kreta. Een andere oplossing is om via Athene naar Iraklion, Chania of Rethimnon te vliegen. Aegean Air, Air Greece, Cronus en Olympic vliegen vanaf Athene naar Kreta.
Meer informatie over vliegen naar Kreta

Vervoer naar Kreta - per veerboot/ferrie
Een langzamere, maar misschien wel veel leukere optie is om vanaf de haven van Piraeus (de haven bij Athene) of een van de andere Griekse eilanden per veerboot naar Kreta te reizen. Sommige maatschappijen bieden de optie om te islandhoppen. De site Ferries.gr geeft informatie (vaak via externe sites) over routes, afvaarttijden en prijzen van veerdiensten naar en vanaf Kreta.
Bezoek de site Ferries.gr

Bussen op Kreta
De busroutes op Kreta worden verzorgd door KTEL, die met hun routes vele bestemmingen op Kreta aandoen. Er rijden relatief veel bussen en een buskaartje is voor Nederlandse begrippen goedkoop. Een leuke manier om je te verplaatsen en je tegelijkertijd wilt mengen met de lokale bevolking. Via de site van KTEL kun je de routes en tijden opvragen (Engelstalig).
Bekijk KTEL busroutes

Scooters en motors op Kreta
Een scooter of motor huren kan je op veel plekken op Kreta. Vanwege de prijs en de laagdrempeligheid zijn het populaire manieren van vervoer op Kreta. Niet zelden zijn toeristen op 2 wielen het slachtoffer van ongelukken en valpartijen omdat de kwaliteit van de wegen, maar vooral van de medeweggebruikers onderschat wordt.
Voor jongeren onder de 23 is een bromfietscertificaat nodig voor het huren van een scooter. Oudere mensen hebben voldoende aan hun rijbewijs (auto of motor). Een helm is voor scooters niet verplicht, voor motoren is het niet altijd verplicht maar wel aangeraden. Een bekend verhuurbedrijf in Chersonissos is POP Motors.
Ga naar de site van POP Motors

Auto huren en rijden op Kreta
Het autorijden op Kreta is anders dan in Nederland. De regels zijn vrijwel hetzelfde als bij ons maar worden vaak anders geïnterpreteerd. Een wat defensievere rijstijl is daarom aan te raden.
Een auto huren op Kreta is relatief goedkoop. Een kleine huurauto voor een week huur je al vanaf ongeveer 150 euro.
Meer informatie over autoverhuur op Kreta

Bekijk prijzen van autoverhuur via Holiday Cars (NL)

Taxi's op Kreta
Ook voor taxi's op Kreta geldt dat het goedkoper is dan we in Nederland gewend zijn. Het is niet ongebruikelijk om ook grotere afstanden per taxi af te leggen. Een tour met een taxi met 3-4 personen is soms niet veel duurder dan een excursie per bus. Het geeft je meer vrijheid wat betreft tijden en te bezoeken lokaties. Maak in dat geval met de chauffeur goede afspraken en spreek een vast bedrag af. Voor kortere ritten wordt meestal een taximeter gebruikt.

Fietsen op Kreta
Kreta is een prachteiland om met een mountainbike te verkennen. Heerlijke paden buiten de gebruikelijke wegen brengen je naar de mooiste plekjes. Vraag via het hotel, appartement of hostess naar de fietsverhuurbedrijven in de omgeving.Op het internet zijn ook een aantal reisverslagen te vinden van mensen die een volledige fietsvakantie op Kreta hebben gemaakt.
Zoek via Google naar reisverslagen van fietsvakanties op Kreta

 

Parkeren op Kreta
In de toeristische plaatsen en in de steden kan parkeerplek vinden soms wat lastig zijn. Zoek naar de betaalde parkeerterreinen, die relatief goedkoop zijn en er in ieder geval voor zorgen dat je geen parkeerboete krijgt.

Kreta bezienswaardigheden
Op Kreta is enorm veel te zien en te doen. Wie een reisgids over Kreta aanschaft zal overstelpt worden met het aanbod van interessante Kreta excursies en bezienswaardigheden.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft een top tien samengesteld van de leukste en mooiste bezienswaardigheden van Kreta.

Bekijk de uitgebreide informatie op
Kreta bezienswaardigheden top 10

[sponsor]

Op vakantie naar Kreta? Sunweb heeft een groot aanbod van Kreta vakanties en goedkope lastminute aanbiedingen.
 

[sponsor]

Kreta.startpagina.nl bestaat sinds 1999 en is sindsdien de best bezochte portal (startpagina) over Kreta.
 


Handige Kreta links

Alles over Chersonissos
Alles over Kreta
Alles over Malia
Alles over Rethymnon
beste reistijd Kreta zonvakantie
Kreta weer & klimaat
Kreta-vakantie.nl
Kreta voor beginners
Op vakantie naar Chersonissos
...meer Kreta

Op vakantie naar Kreta?

betrouwbaar & voordelig auto huren
last minute vakanties naar Kreta
zomerzon op Kreta
... meer vakanties naar Kreta

 

© Kretapagina.nl