Alles over het prachtige eiland Kreta op één overzichtelijke site!

Over Kreta...
Voorpagina
Boeken over Kreta
Duiken op Kreta
Eten & drinken
Handige informatie
Huis kopen?
Kreta in cijfers
Plaatsen op Kreta
Trouwen op Kreta
Uitgaan op Kreta
Vervoer op Kreta
Wat te zien op Kreta?
Weer & klimaat
Winkelen op Kreta
...meer Kreta

Op vakantie naar Kreta?
Accommodaties
Autoverhuurtips
Kreta vakanties
Lastminute reizen
Speciale vakanties
Vakantie aanbiedingen
Villa's
Vliegen naar Kreta

...meer vakantie op Kreta

Reiservaringen en foto's
Foto's van Kreta
Kreta reisverhalen
Kreta forum

Startpagina.nl
Kreta
Kreta-accommodaties
Kreta-vakantie

Over deze site
Cookiebeleid Site info
E-mail

 

De Griekse taal
Wie naar Kreta op vakantie gaat zal zich met Engels redelijk goed kunnen behelpen. De Grieken die in de toeristsiche sector werkzaam zijn spreken vrijwel allemaal min of meer Engels. In plaatsen als Chersonissos kun je je zelfs met Nederlands op een aantal plekken redden. Als je je echter wat meer buiten de toeristische oorden begeeft dan is het vrij handig als je wat Grieks kunt begrijpen, lezen en spreken.

Een lastige taal?
Het Griekse alfabet bestaat uit 24 letters in plaats van de 26 letters die wij gewend zijn.Deze letters zien er ook anders uit dan onze letters, hoewel er een aantal letters (vrijwel) overeenkomen. Het lastige van de Griekse taal is dan ook dat als je in Griekenland bent het niet eenvoudig is om in de geschreven taal de gesproken taal te herkennen. Vanwege het gebrek aan woordherkenning is het daarom minder eenvoudig om de taal snel op te pikken, zoals je dat met talen als Engels, Spaans, Italiaans, Duits en Frans wel doet.
De snelheid waarmee Grieken praten (het lijken wat dat betreft net Fransen) en de verschillende dialecten die ook in Griekenland gesproken worden maken het alleen maar lastiger.

Griekse woordjes
Als je in toeristische plaatsen bent is Grieks niet nodig, maar wel leuk. Net als op andere plekken waarderen ook de Grieken het als je in ieder geval een paar woordjes Grieks spreekt, zoals bijvoorbeeld bij begroetingen, simpele bestellingen, het afrekenen in een restaurant etc. In veel reisgidsen vind je een lijstje met veel voorkomende termen en zinnetjes voor op vakantie en ook het internet is een goede bron van dergelijke lijstjes. Zo staat er bijvoorbeeld eentje op Griekenland.net.
Veel Grieken zullen je ook behulpzaam zijn in het aanleren van wat basiswoordjes in het Grieks. Elke dag een paar woordjes erbij en na 15 dagen Kreta heb je een woordenschat van 50 woorden of zo.

Cursus Grieks
Wil je goed voorbereid naar Kreta en meer dan enkele tientallen woorden Grieks spreken dan kun je ervoor kiezen om een cursus Grieks te nemen. Raadzaam is om daar ruim voor een vakanatie of reis naar Kreta mee te beginnen.
Een groete aanbieder van cursussen Grieks is het LOI. Voor wie al bekend is met modern Grieks kan het ook leuk zijn om eens een cursus Klassiek Grieks te doen.
Het aanbod van cursussen Grieks van het LOI:
Taalcursus Nieuwgrieks
Taalcursus Nieuwgrieks, zelfstudiepakket
Audiocursus Taal onderweg Grieks
Taalcursus Klassiek Grieks

Meer over de Griekse taal
Op de Griekse taal startpagina vind je heel veel interessante links over alles wat te maken heeft met de Griekse taal. Op het bijbehorende prikbord kun je vragen stellen en beantwoorden over de Griekse taal.
 

Kreta bezienswaardigheden
Op Kreta is enorm veel te zien en te doen. Wie een reisgids over Kreta aanschaft zal overstelpt worden met het aanbod van interessante Kreta excursies en bezienswaardigheden.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft een top tien samengesteld van de leukste en mooiste bezienswaardigheden van Kreta.

Bekijk de uitgebreide informatie op
Kreta bezienswaardigheden top 10

[sponsor]

De reissite Landenportal geeft informatie over een groot aantal bestemmingen wereldwijd.
Bekijk de Kreta-informatie

 

[sponsor]

Alles over zomerzon vakanties op Kreta vind je op dé Kreta zonvakantie site Zomerzon op Kreta
 


Handige Kreta links

Alles over Chersonissos
Alles over Kreta
Alles over Malia
Alles over Rethymnon
beste reistijd Kreta zonvakantie
Kreta weer & klimaat
Kreta-vakantie.nl
Kreta voor beginners
Op vakantie naar Chersonissos
...meer Kreta

Op vakantie naar Kreta?

betrouwbaar & voordelig auto huren
last minute vakanties naar Kreta
zomerzon op Kreta
... meer vakanties naar Kreta

 

© Kretapagina.nl